Národní výstava psů všech plemen, Ostrava 13.4.2013

14.04.2013 18:55

Včerejší den byl nejen pro naše holky velmi úspěšný, ikdyž to zpočátku tak nevypadalo. Celkem bylo přihlášeno 24 vipetů. Před námi bylo celkem 6 italských chrtíků, po jednom Azavakovi, Sloughi a dva Polští chrti. 

Na výstavě jsme se potkali s kamarádkou Janou Matýskovou z Krnova, která vlastní 18ti měsíčního vipeta Walkera z Hedvábí. Pomohla jsem s vystavením a po  prezentaci se nám podařilo obsadit vynikající první místo s hodnocením V1 CAC.  Jana tomu nemohla vůbec uvěřit, ale Walki si to zasloužil- je to krásný mladý pes, o kterém ještě uslyšíme! :o)

 

Naše 3,5letá Bajka ( Bagheera Ibexes) přišla na řadu o něco později. Moc jsme nevěřili v její vítězství, protože se jí do toho moc nechtělo. Všude bylo plno lidí, různych psů a štěkot. Necítila se ve své kůži. Při vystavování sebou škubala a krčila se. Ale i přesto všechno nakonec získala neočekávané hodnocení Výborna 1,CAC! :-) 

 

Naše krásná a elegantní Ebi ( Abigail Ibexes), 9,5 letá fenečka získala V1,BOV- nejlepší veterán. Na svůj věk je ve velmi skvělé kondici a rozhodčí se velmi dlouho rozhodoval o titul BOB,který ale bohužel nezískala. konkurence byla velká.